Čokoládový dort

Ingredience na1porciporciporcí:
Kcal:
1375
Bílkoviny:
67
g
Sacharidy:
148
g
Tuky:
56
g
Vláknina:
38
g
- Těsto
- 450g
fazole v konzervě
- 2
jablka
- 70g
hořká čokoláda (alespoň 80%)
- 3
vejce
- 1lžíce
bílý jogurt
- 1lžíce
med
- 1
prášek do pečiva
- 1
mléko
- 1
forma průměr 34cm
Poleva - 125g
tvaroh
- 2lžíce
jogurt
- 1lžička
med
Postup:
- Fazole rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme dvě nastrouhané jablka, roztopenou čokoládu, asi 5 lžic mléka, jogurt, med a trochu prášku do pečiva. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme k těstu a z bílků uděláme sníh. Těsto důkladně zamícháme, poté přidáme sníh, který jemně vmícháme. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Vložíme na cca 30 minut do trouby rozehřáté na 200 stupňů (kontrolujeme špejlí).
- Mezitím si nachystáme polevu. Smícháme tvaroh, jogurt a med.
- Těsto po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak potřeme krémem. Dozdobíme jahodami nebo jiným ovocem, na které máte chuť.
0
Skvělý recept 🙂