Hruškový cheesecake

Ingredience na1porciporciporcí:
Kcal:
1637
Bílkoviny:
101
g
Sacharidy:
191
g
Tuky:
54
g
Vláknina:
12
g
- Korpus
- 125g
sušenky
- 1
hruška
hrušky
- 5lžíce
mléko
- 1lžíce
kakao
- 1lžíce
skořice
Náplň - 400g
tvaroh
- 250g
jogurt
- 2
vejce
- 50g
žervé
- 3lžíce
mouka
- 1
sladidlo dle chuti
- 2lžička
skořice
Želé - 1
hruška
hrušky
- 1lžíce
med
- 2lžička
skořice
- 1
dortové želé
- 1
šťáva z hrušky
Postup:
- Hrušku nastrouháme na jemno a odstraníme přebytečnou šťávu (šťávu nevyhazujeme! použijeme na želé). Rozmixujeme sušenky, přimícháme kakao, skořici, hrušku a mléko a vytvoříme lepivé těsto. Těsto namačkáme do formy vystlané pečícím papírem.
- Všechny ingredience na náplň smícháme a nalijeme na korpus. Dáme péct na 25 minut na 175°. Po upečení otevřeme dvířka a necháme dort asi hoďku "dojít".
- Hrušku nakrájíme na plátky a dáme opéct na pánvičku na medu a skořicí. Poté vyskládáme na dort. Připravíme želé dle návodu (použijeme vodu a šťávu z hrušky) a zalijeme jím dort. Necháme vychladnout a poté podáváme.
Autor receptu: @zuzanatalasova
0