Krémová polévka z červené řepy

318
0
Sdílet:
Krémová polévka z červené řepy

Neznáme přesné množství, proto je uvedena 1 porce.

Ingredience na1porciporciporcí:

Kcal:
955
Bílkoviny:
24
g
Sacharidy:
132
g
Tuky:
33
g
Vláknina:
5
g
  • 4

    středně velká řepa

    středně velké řepy

  • 2lžíce

    olej

  • 1

    cibule

  • 2

    velká mrkev

    velké mrkve

  • 3

    stonek řapíkatého celéru

    stonky řapíkatého celéru

  • 500g

    brambory

  • 1

    rozmarýn, tymián, petržel dle chuti

  • 1ml

    kuřecí vývar

  • 1

    kozí sýr (na posypání)

Postup:

  1. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidáme červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijeme vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu a poté vaříme 1h na mírném plameni do změknutí řepy. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolíme a opepříme dle chuti. Posypeme kozím sýrem.

Krémová polévka z červené řepy

Autor receptu: @bettusse

0
Hodnocení čtenářů: (0 Hodnocení)0
Sdílet:
Fitnesák