Malinový cheesecake

Ingredience na1porciporciporcí:
Kcal:
2496
Bílkoviny:
82
g
Sacharidy:
247
g
Tuky:
127
g
Vláknina:
19
g
- Korpus
- 150
g Bebe cereální
- 60
g Máslo
Náplň - 500
g Jemný polotučný tvaroh
- 200
g Zakysaná smetana
- 1
ks Vanilkový cukr
- 50
g Cukr
- 1
Vejce
- 20
g Celozrnná mouka
Poleva - 200
g Mražené maliny
Voda
- 1
Dortové želé
Postup:
- Připravíme si kulatou dortovou formu (26 cm), na dno formy vložíme pečící papír. Sušenky nejprve rozmixujeme na jemnou moku, poté přidáme změklé máslo a mixujeme, dokud se těsto nespojí. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno dortové formy a uhladíme.
- Do misky si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce, mouku, sladidlo a vše smícháme. Nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba na 30 minut. Těsto kontrolujeme - až začnou hnědnout okraje troubu vypneme a otevřeme, cheesecake necháme zchladnout v troubě.
- Mezitím si připravíme malinovou polevu. Do hrnce dáme mražené maliny, zalijeme trochou vody a povaříme doměkka. Poté přecedíme přes sítko a nalijeme zpátky do hrnce, dolijeme vodou (množství dle návodu na dortovém želé), přidáme sáček dortového želé a za stálého míchání přivedeme k varu. Když začne želé bublat stáhneme a mícháme ještě několik minut, aby směs nebyla vařící. Polévkovou lžící želé rovnoměrně lijeme na zchladlý dort.
0