Mrkvový dort

Ingredience na1porciporciporcí:
Kcal:
2982
Bílkoviny:
108
g
Sacharidy:
280
g
Tuky:
162
g
Vláknina:
31
g
- Korpus
- 4
mrkve
- 1
jablko
- 3
vejce
- 100g
med
- 200g
bílý jogurt
- 100g
špaldová mouka
- 50g
ovesná mouka
- 2lžička
prášek do pečiva
- 1lžíce
perníkové koření
- 60g
strouhaný kokos
- 150g
vlašské ořechy
Náplň - 250g
polotučný tvaroh
- 2lžíce
citrónová šťáva
- 1lžička
sirup z agáve
- 1lžíce
nastrouhaná pomerančová kůra
- 1
trocha kokosového oleje na vymazání formy
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Mrkev s jablkem si nastrouháme na jemno a dáme do mísy.
- Přidáme vyšlehané vejce, sirup z agáve a jogurt.
- V jiné míse si smícháme obě mouky, prášek do pečiva, perníkové koření, strouhaný kokos a 100 g na jemno nasekaných vlašských ořechů.
- Směs dáme do formy na koláč vymazané kokosovým olejem.
- Dáme do trouby a pečeme při 160 - 170 °C po dobu cca 50 minut.
- Mezitím si vyšleháme všechny ingredience na náplň.
- Hotový korpus necháme vychladnout na mřížce, poté rozpůlíme a spodní půlku korpusu a namažeme jednou polovinou náplně. Přiklopíme druhou částí a namažeme zbytkem náplně.
- Nakonec posypeme zbylými vlašskými ořechy a před podáváním dáme alespoň na 30 minut do ledničky.
Autor receptu: @bettusse
0