Rebarborový koláč

Ingredience na8porcíporciporcí:
- 300g
rebarbory
- 150g
ovesné vločky
- 150g
celozrnná mouka
- 40g
kokosový olej
- 170g
bílý jogurt
- 200ml
mléka
- 1
vejce
- 2
bílky
- 1
jablečná přesnídávka (190g)
- 20g
protein
- 2lžička
skořice
Postup:
- Ovesné vločky rozmixujeme tyčovým mixérem na mouku a tu smícháme s celozrnnou moukou, kokosovým olejem, s vejci, proteinem a pořádně promícháme.
- Část těsta odložíme na "posypku". K větší části těsta přidáme bílý jogurt, mléko a můžeme doředit i trochou vody. Těsto vlijeme do koláčové formy.
- Rebarboru oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do hrnce s přesnídávkou a skořicí. Rebarboru vaříme do změknutí za občasného míchání. Poté směs nalijeme na těsto a navrch rovnoměrně rozmístíme posypku.
- Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů cca 40 minut.
Nutriční hodnoty
Kcal: 1818
Bílkoviny: 75g
Sacharidy: 234g
Tuk: 65g
Vláknina: 22g
0