Risotto z červené řepy

229
0
Sdílet:
Risotto z červené řepy

Ingredience na1porciporciporcí:

Kcal:
464
Bílkoviny:
13
g
Sacharidy:
95
g
Tuky:
3
g
Vláknina:
2
g
  • 100g

    rýže

  • 0.5

    červená cibule

  • 1

    červená řepa

  • 100ml

    suché červené víno

  • 500ml

    vývar

  • 10g

    parmazán

  • 1

    čerstvý tymián

  • 1

    trocha másla

  • 1

    olivový olej

Postup:

  1. Na kapce olivového oleje si necháme zpěnit na jemno nakrájenou červenou cibuli, ke které přidáme tenké proužky syrové červené řepy. Chvíli restujeme a přidáme rýži, necháme ji chvíli na pánvi, dokud nezačne jemně syčet. To je znamení k tomu, abychom přidali červené víno, které necháme téměř odpařit. Jakmile ti z vína na pánvi téměř nic nezůstane, je čas na vývar, který postupně přiléváme, dokud nebude rýže uvařená. Na pánvi musí být pořád tekutina, aby risotto nebylo suché! V tomto bodě je ideální použít trochu soli. Jakmile je rýže tak akorát, přidáme k ní nastrouhaný parmezán. Měl by se celý rozpustit, pak přijde na řadu máslo a tymián. Rozhodně nezapomeň ochutnat, jestli není potřeba přidat trošku více soli nebo pepře.

Risotto z červené řepy

Autor receptu: @bettusse

0
Hodnocení čtenářů: (1 Hodnocení)8.8
Sdílet:
Fitnesák

Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/self/media/recent/?access_token=&count=8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 - in /data/web/virtuals/104879/virtual/www/domains/fitnesak.cz/wp-content/themes/the-rex/library/templates/footers/footer2.php on line 23