Skořicoví šneci

255
0
Sdílet:
Skořicoví šneci

Neznáme přesné množství, proto je uvedena 1 porce.

Ingredience na1porciporciporcí:

Kcal:
2016
Bílkoviny:
129
g
Sacharidy:
302
g
Tuky:
32
g
Vláknina:
27
g
    Těsto
  • 70

    ghí (kokosový olej nebo máslo)

  • 300

    mléko

  • 1

    sušené droždí nebo kypřící prášek

  • 500

    mouka (já dala 150g žitné, 270g ovesné a 80g vanilkového proteinu)

  • 20

    třtinový cukr

  • 1

    vejce na potření

  • Náplň
  • 1

    mletá skořice dle chuti

Postup:

  1. Uděláme kvásek ze 100ml vlažného mléka, lžičky mouky, lžičky cukru a droždí. Mezitím si smícháme 500g mouky, 70g ghí, 200ml mléka a třtinový cukr. Až kvásek vykyne, smícháme ho se zbytkem těsta, které necháme v teple vykynout. Po hodině těsto vyválíme na čtyři tenké pláty a postupně každý pomažeme vejcem a posypeme skořicí s třtinovým cukrem (nebo pouze skořicí). Uděláme roládu, kterou nakrájíme na tenké plátky. Ty vyskládáme na plech a opět potřeme vejcem a posypeme skořicí. Poté už jen dáme do trouby na 180° na asi 10minut a výborní skořicoví šnekové jsou hotovi. Kdyby byli sušší, tak jsou výborní i s jogurtem.

Skořicoví šneci

Autor receptu: @zuzanatalasova

0
Hodnocení čtenářů: (0 Hodnocení)0
Sdílet:
Fitnesák