Skořicoví šneci

Neznáme přesné množství, proto je uvedena 1 porce.
Ingredience na1porciporciporcí:
Kcal:
2016
Bílkoviny:
129
g
Sacharidy:
302
g
Tuky:
32
g
Vláknina:
27
g
- Těsto
- 70
ghí (kokosový olej nebo máslo)
- 300
mléko
- 1
sušené droždí nebo kypřící prášek
- 500
mouka (já dala 150g žitné, 270g ovesné a 80g vanilkového proteinu)
- 20
třtinový cukr
- 1
vejce na potření
Náplň - 1
mletá skořice dle chuti
Postup:
- Uděláme kvásek ze 100ml vlažného mléka, lžičky mouky, lžičky cukru a droždí. Mezitím si smícháme 500g mouky, 70g ghí, 200ml mléka a třtinový cukr. Až kvásek vykyne, smícháme ho se zbytkem těsta, které necháme v teple vykynout. Po hodině těsto vyválíme na čtyři tenké pláty a postupně každý pomažeme vejcem a posypeme skořicí s třtinovým cukrem (nebo pouze skořicí). Uděláme roládu, kterou nakrájíme na tenké plátky. Ty vyskládáme na plech a opět potřeme vejcem a posypeme skořicí. Poté už jen dáme do trouby na 180° na asi 10minut a výborní skořicoví šnekové jsou hotovi. Kdyby byli sušší, tak jsou výborní i s jogurtem.
Autor receptu: @zuzanatalasova
0