Špenátové lívance

Ingredience na1porciporciporcí:
Kcal:
1060
Bílkoviny:
43
g
Sacharidy:
38
g
Tuky:
33
g
Vláknina:
5
g
- 3lžíce
celozrnná mouka
- 350g
mražený špenát
- 1
vejce
- 3lžíce
bílý jogurt
- 2
stroužky česneku
- 1
sýr na ozdobení
- 1
sůl,pepř,oregáno
Postup:
- Špenát dáme do vody a přivedeme k varu, poté už by měl být rozmrzlý. Pořádně z něj dostaneme vodu a dáme do nádoby ve které špenát pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dvě lžíce špenátu si dáme bokem do jiné nádoby na pozdější přípravu dipu. Ke špenátu na lívance přidáme vejce, 3 lžíce mouky, jeden nastrouhaný stroužek česneku, 1 lžíci bílého jogurtu, koření (sůl, pepř, oregano, sojová omáčka) dle vlastní chuti a pořádně vše promícháme. Jestli je těsto moc tuhé můžeme přidat trochu mléka. Na olivovém oleji usmažíme a těsně před vyjmutí každého lívance z pánve, dáme na lívanec tvrdý sýr.
- K přípravě dipu špenát smícháme se dvěmi lžícemi bílého jogurtu, na jemno nastrouhaným česnekem, solí, pepřem a dáme do lednice. Poté můžeme podávat s lívanci.
0