Špenátové lívance

Sdílet:
Špenátové lívance

Ingredience na1porciporciporcí:

Kcal:
1060
Bílkoviny:
43
g
Sacharidy:
38
g
Tuky:
33
g
Vláknina:
5
g
  • 3lžíce

    celozrnná mouka

  • 350g

    mražený špenát

  • 1

    vejce

  • 3lžíce

    bílý jogurt

  • 2

    stroužky česneku

  • 1

    sýr na ozdobení

  • 1

    sůl,pepř,oregáno

Postup:

  1. Špenát dáme do vody a přivedeme k varu, poté už by měl být rozmrzlý. Pořádně z něj dostaneme vodu a dáme do nádoby ve které špenát pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dvě lžíce špenátu si dáme bokem do jiné nádoby na pozdější přípravu dipu. Ke špenátu na lívance přidáme vejce, 3 lžíce mouky, jeden nastrouhaný stroužek česneku, 1 lžíci bílého jogurtu, koření (sůl, pepř, oregano, sojová omáčka) dle vlastní chuti a pořádně vše promícháme. Jestli je těsto moc tuhé můžeme přidat trochu mléka. Na olivovém oleji usmažíme a těsně před vyjmutí každého lívance z pánve, dáme na lívanec tvrdý sýr.
  2. K přípravě dipu špenát smícháme se dvěmi lžícemi bílého jogurtu, na jemno nastrouhaným česnekem, solí, pepřem a dáme do lednice. Poté můžeme podávat s lívanci.

Špenátové lívance

0
Hodnocení čtenářů: (2 Hodnocení)9.3
Sdílet:
Fitnesák